Изстреляйте своя уебсайт на следващото ниво и разгърнете пълния му потенциал

25/12/2023WordPress

Независимо от индустрията, всички фирми желаят отзивчив, удобен за потребителя, динамичен и привлекателен уебсайт. Един добре проектиран уебсайт може ефективно да ангажира и завладее онлайн публиката, като в крайна сметка стимулира бизнес успеха.

С изобилие от налични инструменти за уеб разработка, WordPress създаде уникална позиция на пазара. Започна като прост инструмент за блогове, но сега се превърна в високо аплодирана система за управление на съдържанието (CMS). Той предлага разнообразие от вълнуващи функции, които могат да помогнат на всеки бизнес в разработването на богат на функции, авангарден уебсайт. Като се има предвид, че независимо дали искате да създадете персонализиран уебсайт от самото начало или да преработите съществуващ, трябва да наемете опитни разработчици на WordPress, за да изпълнят задачата.

Ролята на WordPress в изграждането на уебсайт, управляван от общността

Управляваният от общността уебсайт е платформа, която позволява на потребителите да създават профили и да взаимодействат с други членове на мрежата. Обикновено включва поток от дейности за членовете, за да наблюдават дейностите на общността. Тъй като WordPress не изисква умения за програмиране или разработка на пълен работен ден, той е една от най-добрите платформи за създаване на общност. Има многобройни допълнителни причини, поради които WordPress е най-добрата платформа за разработка на уебсайтове, управлявани от общността. 

 • Платформа с отворен код: Човек може да използва WordPress безплатно и може да бъде модифициран по какъвто и да е начин, който потребителят желае. Преди да наемете разработчици на WordPress, всичко, от което се нуждаете, е уеб хостинг, който да бъде разработката.
 • Поддръжка от общността: От 2003 г. WordPress предоставя своите услуги на общността за уеб разработка. Оттогава той получи значителна подкрепа от общността.
 • SEO поддръжка: Уебсайт, управляван от общността, изисква подобрена видимост на търсачката. WordPress предоставя изключителна колекция от SEO приложения, които могат да се използват за увеличаване на органичния трафик.
 • Лесен за поддръжка: Необходима е редовна поддръжка за уебсайт, управляван от общността. Когато наемете разработчици на WordPress, те могат лесно да актуализират системата до най-новата версия и да актуализират плъгини и теми.

Видове уебсайтове, управлявани от общността

 1. Форуми : Те са популярни сайтове на общността, където потребителите обсъждат различни теми. Таблата за съобщения на самообслужване позволяват на потребителите да задават и отговарят на запитвания.
 2. Блогове на общността : Този тип уебсайт на общността позволява на потребителите да публикуват съдържание. Членовете на този уебсайт се грижат повече за успеха на блога и за разпространението на информацията.
 3. Сайт за социални мрежи : Потребителите създават свои собствени профили, създават списък с приятели и могат да чатят в платформата.

Уебсайт, управляван от общността: Задължителни функции

 1. Персонализиране на профили : Потребителски профили, насочени сигнали и времеви линии са функции за персонализиране. Опциите за персонализиране на известията информират потребителите за съответните събития в общността и им позволяват да се откажат, без да напускат.
 2. Споделяне на съдържание : Включете споделяне на текст, картина, аудио, видео и персонализирано съдържание в приложение на общността. Насърчавайте споделянето на съдържание и улеснявайте потребителите да намират подходящи публикации в техния канал за активност или чрез насочени известия.
 3. Съобщения в приложението : Свързването и общуването с други потребители вероятно е най-фундаменталната характеристика на приложението на общността. Интегрирайте възможности за обмен на съобщения peer-to-peer за индивидуална и групова употреба.

Видео поточно предаване на живо: Това вероятно е най-разпространеният и ефикасен метод за провеждане на завладяващи събития за среща с участниците онлайн. Задълбочава познаването на онлайн общността за относително кратък период от време.

Най-добри практики за оптимизиране на WordPress за скорост и производителност

1. Изберете надежден хостинг доставчик

Оптимизираните за скорост и производителност WordPress сайтове са изградени върху солидна основа от качествен уеб хостинг. Една крайност на хостинга е споделеният хостинг. Тези договорености ви позволяват да хоствате уебсайта си заедно с редица други уебсайтове на същия сървър.

Утвърдените уебсайтове с повече съдържание и чест трафик трябва да изберат надеждна специализирана, VPS или управлявана хостинг услуга. Тези конфигурации осигуряват адекватни сървърни ресурси за посрещане на нарастващото търсене, без да се компрометира времето за зареждане.


👋 Промокод за -10% за Superhosting.bg

Вземи 10% отстъпка за хостинг, домейн, Shopiko с промокод: PIXADORO


👋 Промокод за -10% за Jump.bg

Вземи 10% отстъпка за хостинг, домейн и клауд с трите промокода по-долу.

 1. PIXADORO10 – 10% отстъпка за всички продукти предлагани от jump.bg
 2. PIXADORO25 – 25% отстъпка за нови споделени или клауд хостинг планове
 3. PIXADORO10PODNOVI – 10% отстъпка при подновяване на споделен или клауд хостинг план

2. Разделете дългите публикации на страници

По-дългите и по-изчерпателни публикации в блогове често се предпочитат от читателите. По този начин търсачките са склонни да позиционират по-дългите публикации по-високо. Ако обаче публикувате дълги статии с множество изображения, това може да забави времето за зареждане на страницата ви. Помислете вместо това да разделите дългите си публикации на няколко страници.

3. Поддържайте актуализация на уебсайта

Когато наемете разработчици на WordPress, актуализациите са начин на живот. Ядрото, темите и плъгините на WordPress трябва да са актуални, така че, наред с други неща, уебсайтът ви да работи възможно най-ефективно. Винаги използвайте най-новата версия, за да оптимизирате производителността, да поддържате сигурността на сайта, да коригирате проблеми и да гарантирате, че всяка функция и помощна програма функционира по предназначение.

4. Изтрийте неизползваните добавки

Тъй като всеки плъгин на вашия уебсайт е сравним с част от мини-софтуер, наличието на твърде много активни наведнъж може да повлияе отрицателно на времето за реакция на вашия сайт. Дори ако не използвате конкретен плъгин, той пак може да консумира ресурси и да извършва излишна работа във фонов режим. Помислете за леки заместители на тези добавки.

5. Внедрете постоянни пренасочвания

В света на управлението на уебсайтове е обичайно съдържанието да се премахва или премества и понякога става необходимо да се реорганизира структурата на вашия сайт. За да предотвратите грешки 404, се препоръчва да използвате постоянни пренасочвания.

6. Компресирайте размера на уебсайта

Оптимизирането на размера на уебсайта може значително да подобри скоростта му на зареждане. По-малките размери на уебсайтове водят до по-бързо време за зареждане, осигурявайки по-добро потребителско изживяване за вашите посетители. Наемете разработчици на WordPress да използват GZip компресия, за да намалят съдържанието на уебсайта със 70%.

Как WordPress се справя с достъпността?

Приставките за WordPress могат да помогнат за подобряване на достъпността на уебсайта. Нека да разгледаме най-добрите плъгини, за да направим WordPress по-достъпен.

● Достъпност с едно кликване

Твърди се, че е най-бързият наличен плъгин, който прави уебсайтовете на WordPress по-достъпни. Най-забележителната му характеристика е лентата с инструменти за достъпност, която ви позволява да конфигурирате шрифтове, нива на сивото, силен контраст, връзка към картата на сайта и т.н.

● Основна проверка за съответствие на WP ADA

Този плъгин е проектиран да отговаря на различни изисквания за достъпност за уебсайтове на WordPress. Той ще оцени съдържанието на вашия уебсайт и ще идентифицира всички проблеми с достъпността, които открие. Можете да оцените съдържанието, докато е публикувано, или да извършите цялостно сканиране на сайта.

Когато открие проблеми, предоставя ясни инструкции как да ги коригирате.

● Widget за достъпност

Ако търсите бърз и лесен метод за добавяне на странична лента за достъпност към уебсайта си, приспособлението за достъпност е най-добрият вариант. Този плъгин ви позволява да добавите спомагателен панел към вашия уебсайт WordPress, който позволява на потребителите да персонализират размера на текста.

● Zeno Font Resizer

Този плъгин използва JavaScript и iQuery, за да определи размера на шрифта на вашия уебсайт. Предпочитанията на посетителите се записват в бисквитка, така че връщащите се посетители ще видят същия размер при предишното си посещение. Административната страница дава опции за преоразмеряване на съдържанието и можете да го добавите към всяка тема на WordPress чрез уиджет или код.

Насоки за създаване на приобщаващ уебсайт

Сега, след като проучихме значението на уеб достъпността, нека разгледаме как да изградим приобщаващ уебсайт на WordPress.

● Опишете вашите изображения с алтернативен текст

Изображенията са също толкова жизненоважни за успеха на уебсайта, колкото всяка друга форма на съдържание. Всъщност те често се наричат ​​масиви от текст, защото предават информация по-бързо и по-креативно. Търсачките използват алтернативни текстове, за да дават резултати от търсенето, така че те играят важна роля в WordPress SEO. Следователно грижата за вашите алтернативни описания не е нещо, което трябва да се приема леко.

● Стил и размер на шрифта

Може да не считате шрифтовете за проблем с достъпността, когато проектирате онлайн съдържание. Въпреки това, неправилният стил и размер на шрифта могат да направят вашето съдържание трудно за разбиране. Задължително е да изберете основни, лесни за четене шрифтове като Calibri, Arial и Times New Roman. Като цяло минималният размер на шрифта за достъпно съдържание трябва да бъде 16 пиксела. Ако вашите читатели имат ограничено зрение, те също трябва да могат да увеличават или намаляват мащаба на екрана.

● Добавете заглавия

Чрез заглавия на текстовете съдържанието става по-лесно за четене и разбиране. Следователно заглавията и подходящото разстояние могат да бъдат ефективни методи за задържане на вниманието на читателите.

Заключение

За да създадете процъфтяващ уебсайт, управляван от общността с WordPress, стратегическото планиране е ключът. Всичко започва с идентифициране на типа общност, която най-добре подхожда на вашия уебсайт и марка. Ангажирайте се с лоялните последователи на уебсайта си и попитайте за предпочитаните от тях методи на взаимодействие. За създаване на богати на функции персонализирани уебсайтове с API интеграции, теми и друга функционалност, наемете разработчици на WordPress, за да разширите обхвата си и да увеличите трафика на уебсайта си.

Още