Топ 5 чат плъгина за WordPress

30/06/2021WordPress

Изграждането на добър и конкурентоспособен онлайн бизнес е нещо изключително важно в наши дни. Важен елемент от онлайн присъствието е възможността за бърза комуникация с клиентите. Можете да постигнете това, като добавите чат на вашия сайт.

В тази статия ще разгледаме най-популярните плъгини за чат, които можете да интегрирате във вашия WordPress сайт.

Топ 5 плъгина за чат за WordPress

  1. Tawk.to Live Chat
  2. Zendesk Chat
  3. Facebook Messenger Customer Chat
  4. WP Live Chat Support
  5. Tidio Live Chat

1. Tawk.to Live Chat

Tawk.to е безплатно приложение за чат на живо, което се интегрира безпроблемно с WordPress! За да интегрирате системата за чат на Tawk.to в WordPress, трябва да инсталирате плъгина Tawk.to Live Chat. Тя е безплатна и можете да го изтеглите чрез официалната директория на плъгини на WordPress или да го потърсите и инсталирате директно чрез администрацията на WordPress.

След активирането трябва да се логнете с профил в tawk.to или, ако нямате такъв, да се регистрирате. Talk.to е напълно безплатен.

След това, за да може чатът да бъде видим на вашия сайт, трябва да го добавите от падащото меню „Select property“ и да изберете шаблона за чат. Това ще свърже вашия WordPress с тяхната платформа.

Плъгина предоставя възможност за управление на позиционирането на формата за чат на сайта чрез менюто „Visibility Options“. Чатът може да се види в целия сайт или на определена страница. Можете да го активирате или премахнете за конкретен URL адрес.

Можете да добавяте оператори и да управлявате техните роли и профили. Комуникацията в чата се осъществява чрез вашия акаунт на сайта tawk.to. Там имате възможност да промените стила и визията на чата. 

Tawk.to предлага безплатни приложения за iOS, Android, Windows и Mac OSX, за да останете свързани или можете да влезете чрез всеки съвременен браузър.

2. Zendesk Chat

За да използвате Zendesk, трябва да имате регистрация в zendesk.com. При регистрацията ще получите бизнес поддомейн, който ще използвате за интегриране на чата във вашия сайт и допълнителен HTML код, който можете да вмъкнете в него. Забележка: Zendesk не е безплатен.

Можете да инсталирате плъгина Zendesk Chat, за да свържете вашия акаунт в Zendesk. Можете да инсталирате приставката директно чрез администрацията на WordPress.

След инсталирането и активирането на приставката, в администрацията на сайта ще бъде създадено ново меню Zendesk Chat, в което ще можете да добавите вашето потребителско име, парола и поддомейн, генерирани от системата zendesk.com.

Комуникацията в чата се управлява чрез уеб страницата на Zendesk.

Zendesk предлага няколко плана, от които можете да добавите функции към вашия чат (брой оператори, брой паралелни чатове, промяна на дизайна на формата и т.н.). Zendesk може да интегрира вашата страница във Facebook, за да можете да управлявате бизнес съобщенията във Facebook като тикети и да отговаряте на тях в рамките на Zendesk.

3. Facebook Messenger Customer Chat

Ако имате бизнес страница във Facebook, можете да свържете сайта си със социалната мрежа и да използвате чата, който те разработиха.  

Можете да добавите официалния плъгин за чат във Facebook чрез администрацията на WordPress -> плъгини -> добавяне на нов.

След активиране на плъгина, ще бъде създадено ново меню „Клиентски чат“. От там може да направите връзка към вашата страница във Facebook. Трябва да изберете бутона „Настройка на клиентски чат“ и да въведете данните за вашата страницата във Facebook, която ще добавите.

Трябва да следвате стъпките, където ще можете да персонализирате външния вид на чата (избор на език, цвят, поздравително съобщение и т.н.).

След като изпълните тези стъпки, чатът ще бъде успешно интегриран в WordPress и съобщенията ще бъдат получени и управлявани чрез приложението Messenger във Facebook.

4. WP Live Chat Support (WP-Live Chat by 3CX)

Ако искате да добавите чат към вашия сайт, без той да е свързан с външни платформи, можете да отидете на приставката WP Live Chat Support (WP-Live Chat by 3CX) .

Управлението на чата след инсталирането на плъгина става чрез менюто „Чат на живо“. Използвайки подменюто „Настройки“, ще можете да промените външния вид на чата.

Ще можете да управлявате сесиите за чат чрез подменюто Live Chat. Информацията от чатовете се съхранява в базата данни на WordPress.

5. Tidio Live Chat

Tidio live chat предлага модерен дизайн и възможността за използване на мобилни устройства и компютри приложение. Можете дори да свържете Facebook Messenger. 

За да използвате този чат, трябва да инсталирате плъгина в WordPress и да се логнете с акаунт в tidio.com. Ако нямате такъв, ще бъдете насочени да създадете нов.

В стъпките за конфигуриране въвеждате основна информация за вашия сайт, оператори и визия за чат.

След като завършите първоначалните настройки, ще можете да управлявате чата и неговите функционалности чрез вашия акаунт в tidio.com.

Още